سه‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۰:۴۵
۰ نفر

رابطه زناشویی ارزشش را دارد که حفظ شود؛ به ویژه وقتی در این رابطه بچه ها هم حضور دارند.  از هیچ کوششی برای محافظت از خانواده تان دریغ نکنید.

چگونگی ایجاد اعتماد در روابط زناشویی

به گزارش همشهری آنلاین، اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که زندگی زناشویی تان برایتان اهمیت دارد، همسر و خانواده تان را دوست دارید، اما به دلیل وجود فراز و نشیب ها به مشکلاتی برخورد کرده اید و گرفتار بحران شده اید. اگر می کوشید تمام تلاش تان را بکنید تا این رابطه را حفظ کنید باید راهبرد "زوج درمانی" را جدی بگیرید.

همچنان که هر فردی در زندگی مراحل مختلفی را پشت سر می گذارد، یک زوج هم در طول زندگی از مراحل خاصی عبور می کنند و فراز و نشیب های بسیاری را پشت سر می گذارند. بسیاری از زوج ها در شرایط و موقعیت های خاصی با بحران مواجه می شوند.

یکی از بهترین گزینه ها در چنین شرایطی زوج درمانی است. زوج درمانی به شما کمک می کند تا با استفاده از روش های شناخته شده و تجربه شده، روابط زناشویی تان را بهیود ببخشید. در جهت رفع موانع عاطفی موجود در رابطه با همسرتان عمل کنید. و سطح سلامت خانواده را ارتقا دهید.اختلافات بسیاری در زوج درمانی حل و فصل می شوند.

در این جا ما با دو گروه از زوجین در ارتباطیم:

گروه اول زوج هایی هستند که از هم جدا زندگی می کنند. آن ها رسما جدا نشده اند، فقط با هم زندگی نمی کنند. این زوجین زمان زیادی را با هم نمی گذرانند. صمیمیت اندکی بین شان وجود دارد. دیگر علاقه ای به بحث های طولانی ندارند. اما دغدغه آن ها برقراری یا عدم برقراری ارتباط مجدد است. از سوی دیگر با زوج هایی روبه رو می شویم که با هم زندگی می کنند، اما بسیار درگیر مشاجره و تعارض با یکدیگر هستند. فضای زندگی شان متشنج است. سر هر چیز کوچک و بزرگی بحث و دعوا راه می اندازند. این زوج ها همواره در حالت تدافعی اند. یکدیگر را نقد و به یکدیگر حمله می کنند. بسته به اینکه زوج مورد نظر در کدام دسته قرار دارند، در چه موقعیتی هستند و با چه بحران هایی دست و پنجه نرم می کنند. رویکرد زوج درمانی متفاوت خواهد بود.

زوج درمانی: ده تمرین کارساز برای بهبود روابط زناشویی


تمرینات کاربردی و عملیِ زوج درمانی

در اینجا به ذکر تکنیک ها و تمریناتی می پردازیم که به زوج هایی که در شرایط بحرانی قرار دارند، کمک می کند تا رابطه خود را بهبود بخشند و بر بسیاری از موانع غالب آیند.

۱. رادار مثبت
تمرین اول مبتنی بر شناخت و درک دو نوع رادار در افراد است. رادار مثبت و رادار منفی. بسیار اهمیت دارد که شما رادار مثبت خودتان را فعال و حساس کنید. منظور از رادار مثبت شناسایی موقعیت های خوشحال کننده و خوشایند در طرف مقابل تان است. مثلا اگر همسر شما موهایش را اصلاح کرده است. فورا رادار فعالتان را روشن کنید. و به او بگویید: " چقدر این مدل مو بهت می آد".

این تمرینی بسیار مثبت است که تاثیری دو سویه هم بر خود شما و هم بر طرف مقابل تان دارد. وقتی که به همسرتان می گویید که زیباتر شده استف نگاه خود شما هم به نحوی دستخوش تغییری مثبت می شود. شما به چیزی توجه کرده اید که خوشایند خودتان هم هست. و ناخودآگاه حس مثبت و خوبی نسبت به همسر خود پیدا می کنید.

۲- پانزده دقیقه اول
می توان این تمرین را به تمرین بالا پیوند زد. مثلا وقتی به خانه برمی گردید و با همسرتان روبه رو می شوید، جدا تمرین کنید که در پانزده دقیقه اول فقط بر نکات و جنبه های مثبت تمرکز و توجه کنید.
در برابر جمله مثبتی که می شنوید، بی اعتنایی نکنید، قدردان و حق شناس باشید. و پاسخ مثبت و درخوری به این سخن یا رفتار مثبت نشان دهید. بکوشید دست کم پانزده دقیقه در همین حال و هوای مثبت بمانید؛ در مورد آن حرف بزنید. و رابطه را دو سویه کنید.

۳. مرور لحظات خوشی که با هم گذرانده اید؛ دیدن آلبوم های عکس
این تکنیک به ویژه اگر مدت زیادی را با هم گذرانده اید، بسیار موثر است. آلبوم عکسی از لحطه های خوب با هم لودن گذشته تان تهیه کنید. یک نوشیدنی آماده کنید. همسرتان را ترغیب کنید کنار هم بنشینید، دو پیاله چای بریزید و با هم عکس ها را تماشاکنید. اگر حین دیدن خاطره خنده دار یا شادی در مورد آن روزها به ذهن تان رسید، تعریف اش کنید. و با هم بخندید. برای ارتقای این تجربه ف عبارتی یا کلمه ای را کنار عکس بنویسید، یک عبارت برانگیزاننده و یادآوری کننده، که به هر دوی شما حس مثبتی را انتقال دهد و تداعی کننده ی لحظات خوشی در گذشته باشد.

۴ . غافلگیری
هر چند وقت یک بار همسرتان را سورپرایز کنید. بکوشید این سورپرایز جوری باشد که همسرتان را شاد کند. او را واقعا شگفت زده کند و از آن لذت ببرد، در غیر این صورت ممکن است نتیجه عکس بدهد.
چنانچه روزمرگی و کسالت روتین زندگی تان شده باشد، این شیوه با کمی خلاقیت روند زندگی را دستخوش تغییر مثبت می کند و احساس همدلی را تقویت می کند.

۵ . برای هم پیام بگذارید
گاهی با یک نوشته کوتاه روی تکه ای کاغذ، برای همسرتان یک پیام مثبت بگذارید. روی کاغذ حس دوست داشتنشف یا تشکر و قدرانی از او را بنویسید و ان را در جایی بگذارید که ببیندش. مثلا روی متکایشف کنار ریش تراشش، در کشوی دراور، یا هر جای دیگری که به نظرتان می رسدف ان را زود پیدا می کند. یکی دو بار در هفته این کار را انجام دهید کافی است. در این کار زیاده روی نکنید. بکوشید جمله های شما مثبت اما واقع بینانه و صادقانه باشند.

۶. با هم قرار بگذارید که یک روز در هفته را روز عشق و محبت اعلام کنید.
در این روز بحث و مشاجره تعطیل. به علایق هم احترام بگذارید. از هم قدردانی کنید. اگر خشونت و خطایی در روزهای گذشته داشته اید، عذرخواهی کنید و به پاس عشق یکدیگر را ببخشید. دقت کنید که اگر رابطه شما طوری نیست که به هم ابراز عشق و محبت کنید. در این روز فقط با هم مهربان باشید. با هم توافق کنید که بحث و مشاجره نکنید. . به اصطلاح اصلا به هم گیر ندهید.

۷. در ازای هر نقد، دو تعریف
بسیار تمرین کنید که به ازای هر نقد و خرده گیری از همسرتانف بلافاصله دو نکته مثبت یعنی دو حُسن او را هم یادآور شوید. در برابر دو نقد، چهار حسن او را برشمارید. این تمین را جدی بگیرید و سبک نشماریدش. این تکنیک به ویژه بای زوج هایی موثر است که زیاد از هم انتقاد و عیب جویی می کنند. این تمرین کوششی است برای توقف انتقاد، و تمرکز بر جنبه های مثبت یکدیگر.

۸. در هر بحثی یک درصد، دست کم یک درصد به طرف مقابل خود حق بدهید
هر با که با چیزی مخالف هستید. پیش خود بگویید ممکن است که یک درصد حق با او باشد. وقتی حتی یک درصد به همسرتان به رغم مخالفت شدید با او حق بدهید. رویکرد شما در آن بحث به کل تغییر می کند. و آن حالت حق به جانب ِ خشن را ناگهان تغییر می دهید. این تمرین به هر دوی شما کمک می کند تا دیدگاه تان را نسبت به هم تلطیف کنید. و احساس همدلی و همراهی بیشتری به همدیگر نشان دهید.

۹. تایم اوت؛ مهلت خواستن و وقت استراحت در زوج درمانی
اگر از آن دسته از زوج هایی هستید که زیاد با هم مشاجره می کنید. وقتی بحث شما به درازا می کشد، صحبت را قطع کنید، با دستان تان یک علامت تی انگلیسی نشان دهید. و محل بحث را ترک کنید. وقتی متوجه شدید که شما یا همسرتان آرام تر شده اید. دوباره برگردید و با آرامش و منطق بیشتری گفت و گو کنید. رعایت حال یکدیگر را بکنید. و به حق هم احترام بگذارید.

۱۰. جشن پیشرفت و بهبود رابطه
هرگاه متوجه شدید که با استفاده از هر کدام از روش هایی که در بالا به آن پرداختیمف یا با هر تکنیک دیگری که مشاور در اختیار شما گذاشته است. رابطه شما اندکی بهبود پیدا کرده است. ان را مهم و محترم بشمارید. به خاطرش جشن بگیرید. مثلا شب با هم شام بروید بیرون یا به اولین محلی که در ابتدای آشنایی تان با هم قرار گذاشته بودید بروید. و حال و هوایی عوض کنید.

اگر بعد از پشت سرگذاشتن شرایطی بد اکنون به آرامشی نسبی دست یافته ایدف می توانید در این جشن کوچک از کسانی که شما را در این راه همراهی کرده اند هم به رسم سپاس، دعوت کنید. یک مهمانی کوچک خانوادگی یا دوستانه بگیرید و دیگران را هم پذیرا باشید.

تعهد و پشتکار

همان طور که در بالا اشاره کردیم، این تمرینات راه حل های نهایی زوج درمانی نیستند. اما بسیار می توانند کمک کننده و موثر باشند. به خاطر داشته باشید که با استمرار و پشتکار می توانید نتیجه دلخواه را عاید کنید. قدم اول این است که حفظ و تداوم رابطه برای شما مهم باشد و بخواهید که آن را حفظ کنید. در این راه دلسرد نشوید و تلاش تان را بکنید.

نکته مهم این است که تمرینات را جدی بگیرید. از تجارب زوج های دیگر استفاده کنید و در این راه از جان و دل مایه بگذارید. رابطه زناشویی ارزشش را دارد که حفظ شود؛ به ویژه وقتی در این رابطه بچه ها هم حضور دارند. از هیچ کوششی برای محافظت از خانواده تان دریغ نکنید.

اگر به هر دلیلی این موارد به شما کمک نکردند، از متخصصین زوج درمانی معتمد، کمک و مشاوره بگیرید. شاید ابتدا برایتان سخت باشد و هیچ تمایلی به اینکه در مورد مشکلات تان با کسی گفت و گو کنید نداشته باشید. اما اولین قدم را که بدارید. با نتایج مثبتی روبه رو می شوید که درمی یابید ارزشش را دارد، آن را جدی بگیرید و برای آن وقت بگذارید.

کد خبر 831879

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha